Followers

Thursday, 19 April 2012

berkelah di lata belatan

ni cerita yang terperam lama

cuti CNY aritu kami balik kampung kat Besut

family kitorang dah plan awal2 lagi nak berkelah kat Lata Belatan

awal2 pagi dlm kul 6.30 kitorang mula gerak ke sana

bukan pe, kalo kat sana tu bila cuti umum/hujung minggu mmg akan penuh

kalo pegi awal2 takdelah nak berebut tempat bagai kan

sampai2 je, budak2 lah paling happy

terus terjun main air...menggigil dow!

mlmnya tu demam...ngeh ngeh
 

aktiviti kami selain mandi manda ialah makan2

BBQ ayam yang dah siap diperap dari rumah

10 ekor ayam..licin!

dan ada juga nasi goreng cina

keropok

air oren kut..lupa lak!

 makan2..pastu mandi2..


tgk tu! mmg best sgt!

tapi aku tak dapat nak mandi sama ..wuwuwuw!


haikal yang main air skejap je..isk! x gentleman langsung anak bujang ku...

takut nak main air

yang sebelah dia tu cousin haikal, hajar namanya

dak hajar time ni tgh gigil sampai bergoyang kepala lutut..haha

sejuk lah tu main air lama2...


haikal lah jadi penyelamat...memanaskan hajar...duk dekat2 mcm pakwe makwe


orang lain duk bersorak gumbira,

makcik kecik ni sedap membuta

aku lah yang jadi mangsa

nak landing kat mana kalo bukan diriba

wahh..siap pantun bagai dow!

ni faktor utama aku x dapat main air

lama lak tu makcik kecik ni membuta

dah tu pulak dia ni mmg x leh pegi ngan org lain 

kalo tak aku, abah dia je lah...

penyumbang utama aku sakit2 badan tahun ni


skodeng balik haikal kat tepi sinun

aikkk!! buat hape tu! makin lomentiks lak diorang ni

nak kena babap ni!

ngeh, ngeh!
eii..seronok kemain dia ...hihihi


ni aktiviti cik somi ku ngan yang lain2

kitorang pegi sini dalam 40 org

yang ramainya budak2 lah..anak2 sedara kami ramai 


 tgk tu..semua pakat nak main slide...pastu menjerit kuat

pastu bersorak

syok!

memang best!




1 comments:

Sherwieyna Muzzawer said...

salam kenal.bestnyeee percutian ni.i dah follow blog ni.follow i balik ye..tq..;d

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!