Followers

Tuesday, 3 May 2011

KURANG AIR KETUBAN

tadi pegi check up kat klinik

dah 36w++ dah...dah layak utk bersalin..keke

dah lah lama gile duk klinik...dari pukul 7.45 pagi - 3.15ptg baru settle

punya lah ramai ummat manusia yang pregnant skang ni...huhuhu

sah2 lah penuh labour room time aku nak beranak nanti

huhu..minta di jauhkan


~ini baby google~

tadi doctor scan baby...semua ok, tapi kekurangan air ketuban

dan patutnya kena admit ward ptg ni...tapi aku ckp kat doctor kalo tak masuk ward x pe ke?

then, doctor suh aku p jumpe ngan pakar O&G esok..utk re-scan n sahkan yang aku kekurangan air ketuban

huhuhu...risau la pulak..dah lah esok ada agenda lain..penting jugak tu!



~ini baby google~

risau la kan....kot2 ada masalah pada baby ke...pada aku ke...

doa2kan yang terbaik dan mintak2 selamat semuanya...insyaAllah...


14 comments:

EiJa ZaQuaN said...

insyaallah..moga selamat sumenya..

eija pun dok tunggu hari jerk ni..

Keluargaku Syurgaku said...

Kak Nurul doakan agar baik2 aje dan slmt bersalin....

UMMI FARIS HAIKAL said...

thnx darling2 semua...harap x de pape nanti..=)

Adlin a.k.a Kyra MomS said...

harap semua ok yea, mmg kalau air ketuban korang mmg kena deliver awal sbb takut bby kena kuman..sy everthing ok cuma xleh normal kena cser ..

Ummi Eisya&Amani said...

kalau kurang air ketuban tu mmg kena deliver..nanti takut baby lemas kurang oksigen..

insyaAllah..moga semuanya selamat..doa byk2..zikir selalu..

Nadiah Sidek said...

insyaAllah moga selamat semuanya & semoga dipermudahkan bersalin nnt :)

Rizziela said...

semoga semuanya akan selamat

UMMI FARIS HAIKAL said...

thnx kengkawan semua!!

lapp u alll!!!mmuuaahhh!!

Mama Safiyyah said...

salam,

selama ni dok baca je......tp kali ni nak komen :-)

masa ngandung first baby (Safiyyah) saya MC 5 bulan sebab kurang air ketuban......patut ada 20 cm, masa tu saya ada 8cm je......doktor mmg dah warn yg baby takkan selamat, kalau selamat pun akan hidup beberapa hari je, baby mungkin ada masalah kidney etc etc etc....and dia kata kena c-zer takleh normal.......

alhamdulillah........at 38 weeks saya beranak normal delivery, and safiyyah sekarang dah 4 tahun.....sihat alhamdulillah.....

yg penting banyakkan doa.....sebab DIAlah penyembuh segalanya.......

take care ye!

eima said...

kakak opis ade 2 penah ade kes gini

1 selamat kena bersalin awal ... dlm 7 bulan lebih la ....baby die kecik la sampai skrg dah 2 tahun lebih underweight tp sihat ....cergas ...

1 lagi meninggal dlm perut sbb air ketuban kering terus .. baby dah gerak + melekat dinding rahim ... baby die time dah 6-7 bulan .. kesian sgt ...

hopefully bila dah jumpa pakar nanti tak de pepe yg kritikal ye.. aku doakan ko ngan baby selamat dan tak de pepe

SuZiE said...

wah.. dah 36weeks.. suzie esok masuk 32 weeks.. suzie ni terlebih air ketuban la plak.. sbb tu perot besar.. padahal baby kecik aje..

ape2 pon smoga semuanya selamat..

eITA said...

hi, sy rase better u ikut cakap doktor...coz diorg tahu mane yg better utk baby kite...kes sy dulu lbih air ktuban pun kene admit jugak smpi kene induce pakse bsalin....

tp baby sy kene infection kuman jugak....susah nak jage...baru akhr2 ni dh shat sikit...
baik follow cakap doktor sblum kena...

Cik Puan Gaban@Apok Miki@seneeyah said...

Assalamualaikum,

Saya doakan semuanya berjalan dgn lancar yang penting kena byk2 doa.

Sedikit pengalaman dr sy, dh 2 kali pregnant dua2 kurang air ketuban, biasanya hospital di tpt sy diaorg induce jer. apa2 pun ikut nasihat doctor yer.

CPG

armouris said...

info tentang berpantang selepas bersalin di SIHAT SELALU - Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang Dengan Tungku Elektrik

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!