Followers

Tuesday, 31 August 2010

GIVEAWAY FOR HEALTY 2010

sticky mode entry, pls scroll down for new entry


kali ni ummi nak join GA ni pula..anjuran dari http://dnurboutique.blogspot.com/
meh tengok infonya:

Harga Biasa : RM1.50/pcs( WITHOUT POS )
Jauh lebih murah berbanding jenama lain di pasaran

OFFER! PENGENALAN PAKAGING BARU...
HARGA TERMASUK KOS PENGHANTARAN
50 - 99pcs = RM 1.10
100 - 499pcs = RM1.00
500 - 999pcs = RM 0.90
Faedah dan Manfaat Menggunakan Foot Detox Patch :-
Dengan menggunakan Foot Detok Patch ini, anda dapat membuang toksin dalam badan tanpa mengambil sebarang ubat untuk di makan dan hasilnyaanda akan :
- Badan menjadi lebih segar dan bertenaga
- Mengurangkan alergik
- Meningkatkan kadar metabolisma dalam badan
- Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi
- Mengurangkan sakit sendi
- Meningkatkan sistem imunisasi badan
- Melancarkan perjalanan darah
- Mendapatkan tidur yang lena
- Boleh mengurangkan berat badan
- Mengurangkan bau kaki
@@@@@@@@@@@@@@@@@@
HUBUNGI KAMI :
SMS / CALL : 019-7332577 (NUR)
YAHOO MESSENGER : dnurboutique@yahoo.com
EMAIL : 
dnurboutique@yahoo.com
BAYARAN.....
MAYBANK : 101311031245
CIMB Acc : 01160029226520
WESTERN UNION (OVERSEA CUST)
Noor Afzan Binti Tamsir
####################################

SALAM KEMERDEKAAN KE 53

~google~

selamat hari kemerdekaan ke 53 buat semua di Malaysia!!

semoga kebebasan yang diperoleh dpt kita manfaatkan dengan sebaik-baiknya..dan semoga perpaduan dan kasih sayang antara kita semua bertambah utuh..insyaallah..

~google~

bersama kita hayati dan insafi detik-detik negara kita menjadi tanah jajahan pihak luar dulu-dulu...kalau x de pejuang kemerdekaan maka x de lah malaysia seperti yang kita dapat lihat pada hari ni..


~google~

pejuang kemerdekaan..

macam mana agaknya kalau kita sekarang berada di tempat mereka dulu2??..


~google~


Monday, 30 August 2010

gila h/bag..tulung!!tulung!!!

ummi tengah menggila tgk h/bags ni tiap-tiap hari..belinya tak, tgk je..huhuhu..pastu kalo ada yang dah sold, mulalah "alaaaaaaaaa....melepassssss..." 

fulus oo fulusssss.....jatuh la ko atas riba ummi ni....nak borong sume bag-bag ni...hahaha..gile tamak!

nak beli, tapi sume yang ummi tepek kat sini duk berkenan kat ati..x tau la nak pilih yg mana satu...nak beli byk kang kena x pasal2 kena bebel ngan encik somi nanti..cair tahi telinga ku nanti n abis gugur bulu telinga menahan panahan bebelan itu..tambah2 pulak encik somi baru je belikan h/bag b4 puasa aritu...hukhukhuk...

so, korang sumeeee...tolong!! tolonggggg!!!!!beri petunjuk yang terbaik utk ummi..kekeke

harap2 lps dpt petunjuk, bag nya still available...hukhukhuk

esprit

coach

marc jacobs


lv

huhuhuhuhuhuhuhu.....sabarrrr.

hari ke-2 haikal bersekolah

memang bertuah sungguh ummi dpt anak macam haikal..(puji diri sendiri cket)...kekeke..bangun pagi x susah nak kejut..sebut je "haikal, bangun...nak pegi skolah x ?" terus dia..zasssss....bangkit dari tido..mata pu automatik segar jadinya...

dah x sabar2 nunggu abah bersiap nak antar dia ke sekolah...

mmm..abah ni...cepatla....


huh..lambat la abah ni...


sehingga hari ni alhamdulillah sangat2 ok..dia suka ke sekolah dan seronok dapat main, makan dan belajar ramai2...

cikgu2 kat situ pun ok nampaknya...moga2 berterusan lah....insyaallah...

Sunday, 29 August 2010

budak yang kemaruk nak sekolah

haikal dari dulu lagi duk minta nak sekolah..boring kot sorang2 je dia kat rumah..ehemm...ni nak kena tambah lagi satu ni...kekeke

tu lah, bukan tak nak antar p skolah, tp umur pun blom cukup lagi..blom masuk 3 thn pun lagi..tadika dekat rumah ni 4 thn baru leh masuk..

tp disebabkan kesian kat anak teruna sorang ni..ummi dan abah berusaha jugak p daftar haikal kat sekolah tu..merayu kat cikgu..kehkehkeh

cikgu ckp ok..wahh wahhhh berbunga hati haikal..terus bersemangat nak beli itu ini..bag, selipar baru , buku dan mcm2 lagi...

haikal di hari pertama ke sekolah...nampak cam dia sedih2 takut lak dlm ni...padahal melompat x terkira...

pandai berlakon...


dekat lagi....kekeke

ok..kesudahan hari pertama bersekolah..alhamdulillah, x nangis pun malah seronok lagi ada..ummi pun tak tunggu dia kat skolah tu..lepas daftar terus balik..dan dia pun tata titi tutu je kat ummi...hehehe

bagus anak ummi..moga2 kekal sampai ke tua la semangat waja tu ye nak.....=)


RAHSIA MEMOTONG KUKU




RASULULLAH S.A.W BERSABDA: yang ertinya: Barangsiapa yang mengerat kukunya pada ;

* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit.

* Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan

* Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

* Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.

* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada haridilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala.

Walaupun tidak ada hadis sahih berkenaan persoalan mengerat kuku dan boleh mengerat kuku tanpa mengikut hari-hari tertentu. Tetapi, pada hari Isnin, Khamis dan Jumaat adalah hari yang diutamakan untuk melakukan ibadat sunat. Oleh yang demikian, sunat memotong kuku pada hari-hari tersebut.
Jadi, kerat kuku bukan sebarang kerat tapi ada kaedahnya.

Walaupun ia hanya kuku tapi ia adalah sebahagian dari badan kita yang perlu kita hormati.Selain mengikut hari tertentu, kita juga perlu buang kuku tu pada tempat yang tidak kotor. paling elok, buang ke tanah kerana kita juga adalah unsur tanah, bukannya tong sampah sekalipun tong sampah tu bersih.

Mulakan kerat kuku tu mulai dengan Bismillah dan selawat Nabi dan kerat start jari telunjuk sebelah kanan sampai habis tangan kanan, kemudian jari kelingking sebelah kiri sampai ibu jari tangan kiri dan Last sekali ibu jari tangan kanan (sila rujuk gambarajah di atas).Kalau kaki pula, mulakan dengan jari kelingking kaki kanan sampai kelingking kaki kiri.

moral : sambil potong kuku pun boleh beribadat. slmt b'amal.. =)

~~copy dr facebook~~

Friday, 27 August 2010

LAGU RAYA

sekarang dah keluar kan lagu-lagu raya kat corong radio..syiooookkknyaa...ummi suka dgr lagu2 raya ni..mcm terasa je suasana nak nyambut raya tu kan..hihihi

korang suka dengar lagu ape ye? ummi kebanyakan lagu raya semua suka..lagi suka kalo lagu yang dulu2 punya..lagu2 skang ni cam x berapa nak terasa suasana beraya tu kan..

lagu siti nurhaliza pun sodappp..tp nape skang siti x buat lagu raya baru ye?ke ada ? kot2 ummi yang ketinggalan..kekeke..

mak iti yang makin cun melecun..yang penting kayooooo ko! hohoho..bak la sejuta dua kat kami ni mak iti..alaa..x luak punya la akaun mak iti tu...kehkehkeh
ummi suka lagu2 dia mcm sesuci lebaran, nazam lebaran n banyak lagi..semua best!



m.nasir pulak ummi suka lagu ; satu hari di hari raya..
satu ni je ke?


p.ramlee of course la dendang perantau, suara takbir ...huhu..syiiioknyaaa..mendayu-dayu..nasib baik tak duk oversea, kalo x confirm la bercucuran air mata ni duk ingat nak balik kan..


ni sape x kenal kan..sudirman hj arshad..
lagu dia yang paling ummi suka; balik kampung..memang btol2 rasa suasana nak balik kampung tu..
dulu time duk belajar kan, kalo nak balik kampung beraya mestilah naik bas..oo..syiiokkk wooo...dgr lagu ni plak...haisssshhhhhh...syiiookkk..syiiokkkkk...

**dari tadi duk syiookkk-syiiookkkkk..buang tebiat agaknya aku arini..kekeke**

Thursday, 26 August 2010

RAYA!!RAYA!!- dah ready ke?

haiii...x lama dah nak raya..lagi beberapa hari je..
sedih pulak rasanya nak tinggalkan ramadhan al-mubarak ni..ummi suka btol bulan ramadhan ni..rasa mcm lain sgt dr bulan2 yang lain..tenang n suasananya tu buat ummi teringat2 nanti..huhuhu ..sobbb..sobbb..

ok, berbalik citer raya..korang sume dah buat persiapan ke? dah beres ke?

ummi dah shpping gak la cket2 sebelum puasa hari tu..shopping ape lagi kalo bukan baju bajan raya..haiii..melayang jugak la walau anak baru je sorang..ye la, sorang2 pun baju mcm 2,3 org plak..hehe..tp  pe la..bkn pakai time raya je baju2 tu nanti..budak2 kan cepat membesar..kejap je nak kena beli baru..kalo ari2 biasa x de la nak shopping sgt kan..

utk anak dan suami dah settle..tinggal ummi je lagi..hukhukhuk..tudung x beli lagi nak kasi matching ngan baju la kan..kata raya..hehe..kasut lom jugak lagi..alat make-up bagai lom jugak lagi..(errkkk..perlu ke?)..baju pun x berapa nak cukup lagi..(tamak btol..x cukup sepasang!)

~google~

encik suami ku...bila lagi kita nak p shopping ni??? ummi tau la barang2 abang ngan haikal dah settle..jgn abaikan ummi yang terkapai-kapai ni...

huhu..nasibla..nak cari mood suami x letih di siang hari mmg susah la..huhuhu..nak kena jln sana sini..kalo mlm2 mmg x sempat sebab lepas terawih berapa lama sgt leh berjalan2..x puas nanti..ummi kalau bab shopping mopping ni segar je..x letih tau! ahaks!!!


~google~

kuih / biskut raya????..ayarkkk..lom beli lagi la!! nak buat jauh sekali..oven pun x wujud dlm rumah ni.(dpt bygkan x mmg aku ni jarang masak!kekekeke)

biasanya kalo dekat-dekat nak raya ada je org baik2 ati kasi biskut/kuih n kerepek kat kami..memang tiap2 tahun dapat..sape yang bagi tu??..sape lagi kalo bukan anak-anak murid encik suami ku..(bukan budak2 tau, semua mak2 budak, tu pasal dpt benda2 mcm ni) arap2 tahun ni dapat la jugak..jimat ok!


~google~

haaa..yg ni memang kena ready awal2 lagi..tahun ni agak nak bagi bape hengget la kat budak2 ni ye??.. xleh bagi byk2..budak2 mana boleh pegang duit bebanyak kan? kekekke

anak buah belah ummi je ada 25 org x termasuk anak sendiri (kalo anak sendiri bukan la anak buah namanya)

belah suami plak 32 org kot..ke ada lagi ye?

mak pak dan mak pak mertua mesti kasi jugak..confirm la lebih dari budak2 cinonet ni..termasuk jugak adik2 yang blom kawen..ada lagi 3 (campur dua2 belah pihak)..iskk..bila korang nak kawen ni?

zaman skang ni tak main la 20sen , 50sen ni..kalo zaman ummi kecik2 dulu, dpt 50sen tu dah besar sgt..siap lompat2 lagi..skang ni kasi singgit je pun budak2 dah pandai komen..


ni dia budak yang paling hepi nak beraya!! kutip duit raya byk2 ye nak..kekeke

menyiput di pantai

bulan posa cenggini kan..petang2nya tu syoknya kalo ke pantai...rasa mcm x mo balik..dengan angin sepoi2, pastu jalan2 kat pasir putih halus...main2 kat gigi air...kutip siput sedut..kekeke..

syukur kami anak beranak tinggal dekat dengan pantai..tp tak de lah btol2 depan pantai..maunya si haikal x mo naik rumah..jenuh le mencari..ngeh ngeh

dari rumah kami dalam 5 minit jugak la nak ke pantai, tp ngan kete la..motor pun lebih kurang agaknya..kalo jalan kaki tu, kalo keluar dalam pukul 6ptg rasanya tepat2 waktu berbuka sampailah..kekeke...gilos ke nak jalan kaki posa2 ni..kang x pasal2 berbuka ngan air masin..

meh tengok budak yang paling happy menyiput ari tu..syok gilos sampai x sedar lagi 15 minit nak masuk waktu berbuka baru hegeh2 nak balik rumah..hukhuk

siap sedia dengan plastik..bersedia dengan misi utamanya ari tu nak menyiput sesiput siputnya..


posing jap sambil jenjalan cari siput


haaaaaa!!!! tu diaaaaa...dah jumpe sasaran pertama..
( apalah anak ku nih, duk kutip kulit siput yg mcm kulit kerang tu je..halus kecik molek pulak tu)


khusyuk menyiput..jenuh lah nak penuhkan satu plastik kalo siputnya tu besar kuku kucing je..
(ehh..abah kat blkg nampak kaki je..ok le tu dari x de langsung)


see.....!!! ni hasil siputan ummi tau..mcm ni la nak oiii..hehehe..memang x merintik langsung dengan ummi..memang x leh nak guna la pepatah ummi borek, haikal rintik nih..kehkehkeh...

nanti kalo ada masa mau pegi menyiput lagi...pastikan di petang hari yang aman damai tanpa hujan ribut melanda..cehh..melalut dah..

Wednesday, 25 August 2010

KEPUTUSAN GIVEAWAY

SALAM SEMUA....

terima kasih kepada yang menyertai giveaway ummi ya..
alhamdulillah, x sangka ramai juga yang join walaupun hanya berlangsung selama 5 hari shj..

nak tau sape pemenangnya???

jenggggg..jenggggg....jenggggggggggg!!!!

v

v

v

v

v

v

v

ummi buat cabutan secara manual..(ala..tulis2 kat kertas, pastu anak ummi haikal yang cabutkan..ngeh ngeh ngeh...)

tadi ada snap gambar bagai, tp bila nak upload kemain lagi lama..lagi2 pulak tenet slow yang amat..haishhh, sampai esok pun x kuar2 gamaknya..nnti kot2 laju, ummi akan upload kan balik ye.....jadi ummi rasa umum je la walau x de gambar tu ye..
banyak la bebel...

v

v


v


v


v


v

ibu humaira

v

v

v

v

v

v

v

suzie

TAHNIAHHHHHHHHH!!!!

kpd yang tidak bernasib baik, jgn kecewa ya..mungkin bukan rezeki korang kali ni..insyaallah, kalo ada rezeki lebih ummi nak buat contest pulak..besday haikal 11 september(raya ke-2)..kalo jadi ummi akan buat contest sempena besday haikal ..kekeke..

**kpd ibu humaira dan suzie..emailkan ;
nama, alamat dan no tel korang sini ye ------>>wannur84@gmail.com

tq and sekian....=)

Tuesday, 24 August 2010

ramadhan-besday-giveaway =)

~google~

maka hari ni genap lah umur ku 26 thn..sudah tua roopanya..lagi beberapa tahun nak masuk fasa 30-an..alhamdulillah masih lagi diberi kesempatan oleh-Nya utk bernafas dan menikmati kurniaan-Nya..semoga tidak segala nikmat yg ku kecapi di dunia tidak melalaikan aku daripada mengingati-Nya..syukur ya Allah...alhamdulillah..

dah 2 kali termasuk thn lepas la kan, ummi punya besday dlm bulan ramadhan..walaupun x sambut sgt (juz wish2 n dpt hadiah dr suami tercinta), tapi ummi rasa best jugak sbb sentiasa di kelilingi org2 tersayang..ptg karang balik kampung jap, berbuka puasa kat rumah mak mertua tersayang bersama ipar duai ku..

menu yang telah di request awal2 lagi adalah...

~google~
bubur lambuk

~google~

ayam percik terbaikkkk air tangan mertuaku..
oohh..sedapnyaa...(sambil guling pejam mata bayangkan ayam percik ni...buat kurus posa je!kekeke)

dan lain-lain menu tu nnti ummi tgk la karang..kot-kot ada..la kannn..kekekeke

****pssstttt~~>Giveaway sempena besday ummi akan tamat mlm ni..kekeke..masih sempat lagi nih nak join..nnti ummi akan buat cabutan esok ya..

daaaaa...


ummi faris haikal GIVEAWAY

salam semua..

kali ni ummi pulak nak buat giveaway sempena birthday ummi yang ke-26thn pada 24/08/10 ni

syarat-syarat:

1. jadi follower blog ummi (x nak follow pun x pe)
2.list kan blog ummi dlm blog list korang
3.list kan blog COMEL BERGAYA dlm bloglist korang
4.tinggalkan link entry kalian di entry ini (comment)

hadiah:
-sekotak ODP
-sepasang brooch 

tarikh tutup:
24/08/10 (12 mlm)

tarikh cabutan undian:
25/08/10 
2 pemenang

sekian n good luck!!

Thursday, 19 August 2010

menu berbuka

mak aihhh..hari ni dah hari yang ke-9 kita berpuasa..kejap je kan..ni ummi nak tayang menu berbuka ummi masa ari ke-2 berpuasa, kehkeh..dah lama tapi baru hegeh2 nak tayang..almaklumlah snap gambarnya rajin tp nak upload nya tuh..huhuhu...lambat sgt...

ape-ape pun layan kan aje ya..semua ni bukan ummi yang masak, ummi tukang nganga je..orang kasi dan ada juga yg suami ummi beli..

ni menunya...ada lagi tp x tersnap plak yang itu..

nasi beriani ke nasi bukhari ke ummi x tau la..ummi mkn je..jiran ummi yang baik hati kasi ni..alhamdulillah...

ayam golek..nampak macam sedap tapi x de sedap mana pun ..rasa mcm rempahnya tu x menyerap elok lagi dlm isi ayam.

murtabak..haikal suka makan murtabak..awal2 lagi dah siap rasmi..buat ummi asyik nak menelan air liur je..


kuih ni ummi x tau jugak namanya..hukhuk...jiran belakang rumah kasi..

air teh o panas...ni je la air tangan ummi utk buka posa ari tu..kehkehkeh...

sekian dulu..nnti bersambung pulak entri menu hari ke-3

Monday, 16 August 2010

Peraduan: Copy & Paste Raya


wahhh..menarik ni...jom pakat join!!
Raya tahun ni saya nak layan lagu Selamat Hari Raya, Balik Kampung, Dendang Perantau dan lain-lain dengan MP4 yang dihadiahkan olehMediaHehe..
Kalau terasa nak MP4 ni gak, boleh usha www.gambarhehe.com




Raya tahun ni saya nak tangkap gambar kuih semperit, lemang Pak Ali, ketupat rendang dan semualah dengan Kamera Digital yang dihadiahkan oleh MediaHehe..
Kalau terasa nak Kamera Digital ni gak, boleh ushawww.gambarhehe.com

Friday, 13 August 2010

GIVEAWAY RAYA MRSNOR


lumayan sehhhh hadiahnya...
fuhhh..fuhhh..bagi la aku menang salah satu barangan di atas..aminnnn

undian secara rawak oleh anak mrs nor 

tarikh tutup: 23/08/2010

Little Princess/ Prince of Posing Contest


macam menarik je kan contest ni..anjuran daripada http://ibuayahdamia.blogspot.com/2010/08/little-princess-prince-of-posing.html..hadiah pun menarik jugak ni..x leh buang masa lagi, memang kena join la kan..kalo x rugi, apa salahnya mencuba..kehkehkeh

Contest ini berlangsung dari 12 August - 20 September

maknanya lepas berjimba & beraya sakan nanti kita akan tahu lah keputusannya kan..11 sept (raya ke-2) besday anak teruna ummi ni..kot2 la rezeki dia kan..ummi tumpang berkaki-kaki, masuk sekali kaki abah jugak..


meh tengok penaja hadiah utk contest ni:



gambar yang dipertaruhkan ialah...
v
v
v
v
v


nama simanja: FARIS HAIKAL BIN ZULKEEFLI
umur simanja: 2TAHUN 11 BULAN

cerita di sebalik kejadian pose menggoda ni:

" gambar ni diambil masa haikal ni duk leka main dengan fish dia (kecik je fish dia, sekor plak tu, tp garang ko!!.padanla duk sekor je dlm tu..)..pastu masa ummi nak snap gambar dia duk main ngan fish tu, terus dia posing menggoda ya auuww auwwww.."

sekian..n tq

menu 3 hari bersahur

wahhh...asyik bz dengan contest & GA je ummi ni..kekeke
kali ni ummi nak hapdet psl sahur..ye la ko, dah masuk hari ke-3 posa, satu entry pasal buka posa, sahur n sewaktu dengannya pun tarak..

dah 3 kali termasuk mlm tadi ummi bersahur dengan ccpp (COCOA COLLAGEN POWER PLUS) + hasil bancuhan oleh suami terchenta, ummi juz bangun tido, cuci muka + gigi n zasssss.. minum ccpp. 

bagus betul suami ummi ni, mmg dia offer nak buat n sediakan sahur utk ummi...apalagi, x kan nak tolak org nak beramal jariah ni..kekeke.. ummi??..errkkkk


gambar google jek..mata asyik nak katup je..x kuasa nak bergambar bagai..keke

ummi suka minum ccpp ni, menambahkan tenaga..byk juga khasiat lain lagi..
sape x pnh tgk rupa ccpp meh ummi tunjuk, tgk kat bwh ni..

~google~

ni la rupanya, dlm sekotak ada 10 sachet, 1 hari 1 sachet pun dah cukup
kesan yg ummi dpt rasa lps beberapa kali minum ccpp ni paling ketara badan x lemah cam dulu2 (dah hampir 6 bulan ummi minum ccpp), pastu kulit rasa lembap, licin n halus je..ni bagus tau utk sape2 yang sentiasa terperap dlm aircond je..(duk dlm aircond kulit jd kering)..n kesan yang lain2 tu mcm ehemm2 tu korang kena rasa sendiri la..ni bukan utk yg dah kawen je, anak dara yg berumur 20thn ke atas pun boleh minum..
(wahh..dh macam promoter ccpp plak)

selain segelas ccpp, ummi makan 2-3 ketul kurma (kurma free)
sedap lak kurma free ni, ummi makan kurma yang masih bertangkai lagi..rasa mcm mkn kurma yg baru petik je..kekeke

esok n seterusnya pun rasa2 nya inilah santapan menu sahur buat ummi.

suami ummi pulak minum segelas susu + aot + kurma -memang itu je yang dia mau utk menu sahur..syorgaaa x payah nak masak n panas lauk bagai..kekeke

menu berbuka??? ayyoooo!! stakat arini menu tunjuk  & menu pemberian org je..jimat ko!, bukan malas tau..tapi kalo masak confirm membazir sbb perut kami ada 2 je..mkn yang tu dah kenyang2 n tu pun ada juga berlaku pembaziran.

selamat berpuasa utk hari ke-3!!


JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!