Followers

Sunday, 24 June 2012

ain zahra dah setahun!

hoooo..hoooo...hoiiiiii!!!

kalo lah mata bertentang komputer

hati di dalam bagai nak gileerrrrr kentang ......punya malas!
.

ok, aku tak tau kenapa sangat malas nak hapdet blog!

dushhh!! dusshhhuumm!!



ok2..berbalik pada tajuk di atas

makcik kecik dah cukup esetahun dah pun

28 may aritu lagi, tapi biasalah...dah atom2 malas ni duk bersarang dlm badan aku ni nak wat camane, dok?

skang ni dah nak masuk stahun sebulan


semalam  23/06/2012 makcik kecik dah pandai jalan 3-4 langkah tanpa pegang kat mana2

aku sgtlah hepi ok!

walaupun anak aku ni jenis yang lambat berjalan semuanya kan..

haikal dulu lagilah...15 bulan baru leh jalan

ain ok lagi 13bln dah boleh dah


perkembangan terbaru makcik kecik ni:

1. baru tumbuh 2 batang gigi (dua2 belah bawah)..cket je pun baru kuar

2. dah pandai nak melawa ok!, tgk aku pakai bedak, dia pun nak membedak sama..aku pakai lipstik, dia nakkk jugak..

3. dah pandai sebut "abah" , "amam (makan)", " aooo..aooo" (bila brg2 jatuh), kdg2..bile nanges tu dengarlah dia cam nak panggil ummi tapi yang kuarnya "ammekkk"...tak pun "ummekkk"...dah mcm kambing lak aku rasa

4. sgt nakal! tak macam abangnya dulu...abang jenis yang " baekkk" gitew! ain ni cam ganas2 cket

5. dah pandai minta barang dengan jerit2 manja " eeeeekkk" sambail tangan tunjuk2 kat brg yang dia nak

6. sgt2 gilakan kete pandu sendiri...(ala yang muat budak2 n mak pak yg control kan remotenya tu)..dia siap pandai pusing n control sdiri kete tu

7. kemetot (errkkk!! ni pun masuk dlm perkembangan terbaru ke?)...hehe, sbb kalo tgk dia org cam x sangka dia ni dah setahun sbb ramai yg cakap cam baby2 lagi...aduuuu gitew!..anak aku ni kecik2 dah awek muda..bkn sebab kemetot je, kalo org tgk muka dia mesti org cakap cam baby2 je lagi...hewhewhew

8. suka sgt sepah2kan barang terutama tin2 biskut yang melonggok kat dapur tu..ketung ketang ketung keting!

9. dah pandai berebut barang dengan abang..siap gadoh2 bebel2 lagi

10. kalo belikan abang menan, dia pun nak jugak! pulak tu nak yang sebijik cam abang...pokai aku n abahnya ok! kalo tak bagi, menangis mendayu-dayu yang menyayat hati...siap tepuk2 muka ala2 frust menonggeng

11. pagi2 wajib ikut antar abang naik bas sambil galas beg rabbit dia tu...kononnya dia pun nak naik bas g skolah jugak

12. kalo duk ngan abahnya sgt2 lah baik perangainya...bila aku balik je...mual wat peel comel2, manja2 n ngade2...wahhhhh! terus aku lak jadi cam tarzan!..

13.suka g jalan2...bila naik kete, n stop jap beli ape ke kan, mesti dia ngamuk nak turun jugak...




2 comments:

suSuEmIMiE said...

Hihi..comel aje ain..tmbah kiut bla nangis2 tepuk2 muka..

UMMI FARIS HAIKAL said...

hihi..tula sue, kdg2 geram sgt ngan dia

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!