Followers

Sunday, 17 January 2010

MESIN JAHIT KUUUUU...



Description:
* 23 stitch functions (14 stitches)
* 4-step automatic buttonholer
* Built-in stretch blind stitch and elastic stitch
* Sews straight, satin and zigzag stitches
* Free arm/flat bed convertible sewing surface
* Auto-set stitch length and stitch width
* Buttonhole fine adjustment
* Twin needle for two color sewing
* Thread tension control dial
* Quick bobbin winding system
* Electronic speed control
* Built-in light illuminates the sewing area
* Snap-on presser feet
* Safety power and light switch
* Forward and reverse sewing
* Multi-language instruction book
* Lightweight and compact with built-in handle for portability

Dimension
:
36 cm x 19 cm x 45 cm
Weight: 7kg

ini lah dia mesin jahit saya..sukeeee!!!!! murah saja RM550 setelah tawar menawar. walaupun x secanggih yang lain2, tp boleh la utk saya yang baru dalam bidang ni kan..nak beli yang mahal x mampu lagi nooo...tunggu poket saya or poket laki sy setinggi gunung dulu n tunggu sy betul2 expert dalam jahit menjahit ni baru leh beli yang best2 tu...hohoho


mcm2 dalam otak ni nak buat:
1.langsir rumah yang baru (ermm..kaler pe ek..pink?sweetttt...)
2.nak blajar wat dress or blouse (wahh..angan2!..w/pun x de anak pempuan, aku tetap gila tgk org wat dress/blouse)
3.nak wat bag (tote bag, sling bag....tgh giler tgk hasil keje kak haida n bag2 nya itewww!!)

4.pencil case
5.booties
6...mcm2 lagi!!


harap2 ini bukan anganan semata-mata....



8 comments:

umie said...

wannur...serupa mcm mesin jahit umie...tp umie warna biru...gud luck k...

sweetwannur said...

hehehe..yeke umie..mekasih umie..

Hajalicious said...

jenama aper ekkk...mcm best la...untuk haja yang baru mula jahit gak...mls nk kaco mesin jahit mak...:)

ainiayu75 said...

dah ada mesin baru...semangat baru....gud luck...same la kita...tergoda dgn hasil keje haida...gerammm kannnn....heheheh...

Anasfadilah said...

wahhh!best best! selamat menjahit :D

wannur said...

haja: jenama brother LS-2160.harga x lebih dr rm600 je..hehehe..tu la kan, sy pun berusaha beli mesin sdiri x nak kaco mak punya w/pun mak jrg2 pakai..kehkeh..

ainiayu: yehh..yehhh..semangat baru..skang tengah tergoda ngan fabrics lak..tu la, geram kan tgk hasil keje kak haida tu..

anasfadilah: ya..tq..tq dila, kamu juga akan menjadi rujukanku...hehehe

dodiemohd said...

CONGRATS yang!! Xpe, murah tu rezeki. Boleh hasilkan mcm2 yg cantik2. U kan creative. Insyallah..nanti kalo dah ada rezki lebih, bole beli yg paling latest2 punye. Hehe..bole jait memacam benda lagi gitoo. ALL THE BEST,K!

Mrs NarchotiQue said...

ape yg penting?
~berusaha! ~ekekekeke

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!