Followers

Tuesday, 19 April 2011

cuti-cuti malaysia @ langkawi 2

sambungan cuti-cuti malaysia @ langkawi 1 ye tuan puan...kekeke

lama bebenor nak bersambung..

ok, lps zzzzzz sepuas ati, mlm tu kami kuar kul 12mlm cari makan...lapar woooo...

mkn pun kat depan hotel je...

kedai2 lain dah byk yang tutup...dah tgh mlm kan...menunggu haikal la ni...time org tido dia duk sibuk main itu ini..bila org dah jaga, dia pula baru lelap..huhuhu

esoknya pepagi lagi kami turun bawah..breakfast dulu..

lepas tu lepak2 kat lobby

sibuklah nak buat aksi flying kiss dia tu...kekeke

hah..ambik!! utk gadis2 sunti sahaja ok..

kami...awat mcm blurr plak gambar ni?

lepas tu kami di bawa ke KILIM GEOFOREST PARK

sgt2 best ok..bagi aku lah kan...mmg suke sgt lah naik2 boat ni..kekeke

dah aku sorang je mak buyung dalam segerombolan rombongan itew

tu diaa..penyu langkawi kata org yang bawa boat tu 

siap tanya lagi.." ada sama macam penyu terengganu tak?"

isk..isk..isk....


muka abah hepi dapat naik boat..keke..nape anak teruna nampak cam sedih plak di situ ye?

mak buyung yang tak tau penat...yang dia tau nak jenjalan je skang nih


nak pakai jugak...kids punya tak de dlm boat tu...terpaksa sarungkan yang org dewasa punya je..labuh sampai ke kaki..hahaha

kami nak pegi tengok orang bagi helang makan

on da way  ke sana tu, akan lalu pulau yang berbentuk kasut  dan jugak batu kapur yang ada rupa org..

yang pulau kasut tu mmg aku nampak..tapi tak terupload plak tadi..

yang muka org tau..puas aku duk bulatkan mata tgk tang mana rupa orang tu...tak jumpe2

dah sampai kat area helang tu....wuiiiiii...mmg ramai btol helang turun

sonot sgt...haikal lagilah...


ini sebahagian...tgk dlm gambar ni x syok lah, tgk real lagi best tau!


pakai camera cabuk camni lah...gambar x sharp...huhuhu..

gambar kat atas ni helang tgh duk menyambar perut2 ayam yang dilemparkan org yang bawa boat tu


kemain anak teruna aku nih...seronok sgt dia..mmg tak takut langsung dia masa duk dlm boat..time boat gerak laju2 lagi dia suka..hakhakhak


ni dia tgh marahkan aku..sebab aku marahkan dia duk hulur2 tangan dalam air tu

iskk..terlebih berani lak kamu ni haikal..

lepas tu, kami di bawa ke tempat sangkar ikan pulak..mcm2 ikan ada..tapi x de lah banyak sgt

aku upload part yang aku rasa cam best je la..hehehe

bagi pari makan...

bila orang tu kocak2 kan air tu kan, pari tu terus datang...besar jugak tau pari ni

see!!....geli sgt weyh aku tgk org tu suap makanan dlm mulut pari...

dah lah cam lembik2 gitu mulut pari tu...huhuhu...aku tgk je boleh lah, nak bagi makan sekali idoklerrrr...geli mak noks!


org duk tertonggeng2 nengok si pari makan, kami bergambar jap

tadaaa!!! x nampak perut aku kat situ kan...kekeke

pastu selain pari tu tgk ikan sumpit makan jugak adalah best

x leh nak snap lah ikan tu...penuh area depan...so, snap org2 yang khusyuk duk tgk cara ikan sumpit makan je lah ye..


lps ke sangkar ikan, naik boat balik...ke destinasi seterusnya..lepas ni lah pulak ye...

masa kat dlm boat tu, haikal terlapar lah pulak

nasib baik dlm bag doraemon aku ada bekalkan roti siap2

kesiannn..budak lapar

alololololololo...abes roti kamu kerjakan ye nak....

bersambung lagi k....hehehe



3 comments:

MRS. K said...

saya pegi last year.. pon singgah kilim jugak.. best

wannur said...

kannn...best!!!!

Ummi Eisya&Amani said...

phewittt besrnya dapat jalan-jalan.

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!