Followers

Thursday, 12 July 2012

rumah impian

alahai...skema nya tajuk makcik arini..hehehe

dalam 2-3 bulan ni kami laki bini duk meroyan mencari lokasi/ tanah yang sesuai

aishh..mahal btol rege tanah skang ni...rumah lagilah..

kalo yang dah siap tu paling cikai banglo seketul dah RM320k

semi-d pun ada, paling murah stakat yg kami duk survey tgk RM220k

kalo nak design yang cantik cket RM280k

kalo nak jimat, kena bina rumah sendiri lah

bukan ko laki bini duk bina angkut batu bata bagai tu...upah tukang la maksudnya..x payah pakai kontraktor

sebab biasanya bila kita bulat2 serahkan pada kontraktor depa dapat keuntungan dlm RM60k ke atas utk sebuah rumah

tapi itulah, kalo nak keje senang serah je lah kat kontraktor kan...

kalo nak jimat kena pandai2 lah uruskan sendiri semuanya..

cari tnh, pelan, guaman, tukang rumah n barang2 lagi

huhu..pening2...


2 comments:

Mama-ILuvU said...

betul tu rumah mmg sgt2 mahal skrg ni...tak terkata

Salam Ramadhan,

Saya dah follow awak, follow saya balik yer :-)
Saya ada buat giveaway. Jemput join.
http://mama-iloveu.blogspot.com/

Outbound di malang said...

salam ramadhan :)
Nice blog :)
salam kenal sobat :)
Buatlah hari esok lebih baik dari sekarang !
di tunggu kunjungan balik.nya!terimakasih ...

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!