Followers

Thursday, 7 October 2010

kejadian mengidam

kelmarin (isnin)..mulut ni dah kehilangan tunas rasa..rasa tawar je..

pastu pulak lapar yang amat...

tapi x tau nak makan apa..

semua makanan x terliur dek tekak...

dah puas la google gambar2 makanan nak kasi tekak ni terliur..huhuhu...tapi satu pun x teringin...

jd pagi tu memang x sentuh ape2 pun...memang kosong perut..uuuuu..kesian anak ummi dlm tu..

last2 , abah ajak keluar, p cuci gigi kat klinik

settle bab gigi, abah bawa p saloon..potong rambut..kesian agaknya dia tengok bini dia ni..kehkehkeh

masa duk cuci gg tu, ummi tetiba ada maiii itu rasa...mau makan laksa lemak kuah putih (laksa kelantan)

kat area sini ada satu je laksa dia memang sedap...kat warung aina

cepat2 ajak abah ke sana dengan harapan masih ada lagi laksa tu.. sebab laksa kat situ memang laris...cepat je abis

masa sampai warung tu dah 10.45 a.m, ummi terus terjah ke bahagian laksa..

huwaaaaaaaa!!!!!!

abesssssssss!!!!!!

abah ajak p pasar kot2 ada laksa or laksam kat sana...

sampai2 je..terus terjah gerai makcik2 yang jual mkanan pagi tu...sorang pun x jual....

huwaaaaaaaa lagiiii!!!!!!!

last2...kami singgah je restoren nasi kukus elias...tapau nasi kukus ngan ayam goreng berempah + kuah gulai + sambal belacan

hukhukhuk

ni la rupa laksa idaman ummi tu...hukhuk..google jek nih..

pagi2 esoknya (selasa), lepas solat subuh di masjid, abah terus ke warung aina tu...beli laksa utk ummi

akhirnyaaaaa!!!!

terus berbunga hati ummi...

terus buka bungkusan dan makan...

bila dah separuh abis, tekak dah meloya2...

simpan baki laksa bawah saji dulu...nanti nak pulun balik..

tengahari tu ummi abiskan bakinya..seb baik ok lagi kuahnya...hehe

dan tekak terus meloya sampai ke petang...hukhuk


ni pula rupa laksam...kuahnya lebih kurang je ngan laksa tadi..google jugak ni..hehe

dah petang cket...lapar balik...

x tau nak makan ape...

ye la, kalo setakat makan laksa..mana nak larat nak bawa body sampai ke petang n malam lagi...hukhuk

abah tanya kot2 nak makan ape...

pikir punya pikir...maka terasa la nak makan limau kecik2 comel yang selalu org jual gantung2 tu..

ginila rupanya...google lagik..hehe

abah pun keluar la mencari ....

lamaaaaaa....tak balik2 lagi...

petang sgt2 dah baru abah muncul...

abah cakap x de limau tu...peniaga2  cakap limau tu raya cina nanti baru ada...

huwwaaaaaa!!!!!

abah belikan limau sunkist 6 bijik sebagai ganti...

ummi rasa sikit je..sebab tekak memang nak limau tecik tu jugak...

kesian abah...huhuhu...

susah payah utk ummi dan anak dlm perut ni...

sobb..sobb..

makanya sebab itu lah jugak blog ummi ni tak berhapdet selama 3 hari...kes fenin2 lalat + loya2 + muntah2 + tak selesa 

harap2...arini dan seterusnya akan ok ...x mau dah fenin + loya2 cenggitu lagi...

;p

1 comments:

Puan aiNa Rahman said...

tetibe mummy aina nak rasa maknan2 tu..cemane ni. huwaaaaa

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!