Followers

Thursday, 24 February 2011

cuti-cuti malaysia - last

nampak tak????

sgt2 sedap doyan nih..sejak ari tu lagi aku meroyan duk tgk org tayang doyan dlm blog memasing...

wawawa...sini tak dak org jual doyan..mengidam tau!

aritu masa on the way ke melaka, aku lalu ikut muar, so nampak lah tepi2 jalan org duk jual doyan...

terus bisik2 kat cik somi.. nak mkn time balik dari melaka nanti..

cik somi setuju je!! rasa cam nak lompat si katak lompat pun ada time tu..kehkeh



tgk isinya tu...oren okeh!

siap tanya lagi kat penjual tu (chinese).."mana satu doyan paling best?"

penjual tu tunjuk yg ni, katanya D12 -isi memang oren dan sedap!

so, kami pun apalagi..terus pilih yg tu lah, makan2 kat situ jugak..tak kuasa nak bawak balik terengganu weyhh..tak pasal2 lemas ngan bau doyan dlm kete nanti..

harga pun memang terbaeekk..kehkeh

1 kilo = RM15, kami mkn sebijik je..nasib baik time tu baru je lepas mkn nasi...sebiji tu dlm 2 kilo = RM30!!

hambekkk ko!!hahaha...

walaupun mkn sebijik, perut kami sudah kenyang teramat..sebab baru pas mkn kan...fuhhh..selamat duit!haha

cik somi offer lagi kat aku suh makan lagi..aku dah termuak pulak time tu..kalo perut tgh kosong memang tak cukup tau sebijik tu..

ni jenis yang biasa2...tak banyak yang isi oren tu..tak sampai sepuluh biji pun dia jual

sampai kat gambang, kami singgah sini..dah alang2 lalu sini kan..singgah je la..kalo tak, tak tahu bila pulak nak sampai sini..

"gambang water park"

ni aku snap time nak balik dah..dah puas main air baru nak snap gambar sampaikan x tersnap aktiviti kitorang main air tu...

ni lepas tukar baju nak gerak balik dah

muka haikal keletihan..penat main air

peaceee!!

kena paksa ngan aku duk situ...masam je muka..kekeke

sekian sudah abessss...

ingat nak meronda cameron highland lagi la pas ni...rindu plak nak menikmati udara sejuk yang ala2 tu..sebab dah x sesejuk mana pun skang ni kan...huhuhu

daaaaa


8 comments:

azryNaiN said...

sodap nye duria tue kak..
tliur pulak tgk. :)

UMMI FARIS HAIKAL said...

huhu...memang sodap dik...akak tgk pun terliur balik ni..kiki

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

wah sedapnya durian tu kuning pekat lagik mesti manis giler kan, pi gambang ek kita ada pi tahun lepas....

Ana Suzana said...

best tak gambang waterpark tu ekk

eRiNsZ said...

dear, nt p camren klo sngaah g.musang mai umahku tau..
calling calling

UMMI FARIS HAIKAL said...

anje: sgt sedap tau anje...nak kena cari nih, tapi kat sini susah la nak jumpe..huhuhu

UMMI FARIS HAIKAL said...

ana: best jugak..kalo nak lagi details boleh jenguk2 kat blog anje..siap ada resort n mcm2 aktiviti lain yang boleh ana join..

UMMI FARIS HAIKAL said...

erin: selalu kalo sy lalu situ memang akan ingat erin tau..duk intai2 kat pgr skolah kat situ..keke..insyaallah, leh jenguk2 baby naufal kan...

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!