Followers

Sunday, 30 January 2011

cerita check-up


last sunday, aku p check up kat klinik gomen

dah masuk 5 bulan setengah..sekejapan je pulak rasanya...hehe

bila timbang berat..wowowo!!

nurse ckp terlebih naik pulak..

patutnya 0.5kg je naik..ni naik 3kg ok!

last month berat aku 51.5kg..tup tup bulan ni 54.5kg

lorrrr....terlebih la pulak..

so, nurse pesan kurangkan makanan karbohidrat..hukhuk

"mane leh cik misi!! sy tengah lalu makan ni...tgk itu nak makan, tgk ini pun nak makan"

pastu kena bebel segala bagai la kan...

kena makan itu, makan ini, x leh makan itu ini...ok, tadah telinga je la kan..

lps sesi timbang menimbang kena p lab pulak..HB test

lorrrr....sgt2 turun lah pulak..camane nih??

dulu 11.5 , skang ni 9 lebih je..x pasal2 buku pink tu kena tepek sticker ijau!!

maknanya ibu2 yang berisiko la tu! huk aloh!!

kena p jumpe doctor pulak..adeh la..bab jumpe doctor ni mmg aku tak suka sgt2

bkn tak suka kat doctor tu..tapi tak suka tunggu turn..mmg sgt2 lambat ok!

bila dah jumpa doctor, kena tadah telinga lagi..bykkan makan makanan yang berzat besi

ok2...paham2...

itu je..tapi makan masa separuh hari...lagi syok g check up kat private..kejap je..

tapi disebabkan dah 2 kali klinik gomen call suh p check up ngan diorang bulan ni, maka terpaksalah jugak p..

kalo tak, aku senang p klinik kat depan rumah ni je..





2 comments:

Hafriz el-Muhammady said...

huhu..
tringat plak pngalamn time praktikal kt Klinik Ksihatan Ibu n Anak.. bez2! hihi..

em.. klau HB low.. jg mkn la kak..
rehat scukupnya.. insyaAllah smua ok.
Sy doakn smuanya slamat nt yer.. ^_^

UMMI FARIS HAIKAL said...

tq dear..insyaallah..terima kasih dakan akak... =)

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!