Followers

Thursday, 20 January 2011

saya sudah tau kenapa

kenapa ape?

ala kisah haikal aritu...agak lapuk sikit disini ye..dah lebih seminggu baru nak jaja kat sini 

kenapa haikal mcm tak hepi dan asyik nangis je bila nak pegi dan balik dari sekolah..

kenape???? hehehe

sebabnya dia tak suka dengan budak satu kelas dengan dia tu..

kenape?? lagik!!

sebabnya dia cakap budak tu suka tampar2 pipi dia..sadis ok! anakku tersangatlah manja2 ubi keledek..

dan lagi satu yang aku rasa mcm nak tampar pipi sendiri bila dengar alasan haikal adalah:...

" budak tu gemuk, besarrrr (sambil mucung2 mulut)..dia ada jugak lagu maher zain!!...waaaa...(nanges)"

huk aloh!! anak aku nih...pasal lagu maher zain boleh masuk sekali ke?


lihatlah perbezaan ketara antara haikal dan kawannya..

bukan budak kat atas tau yang buat haikal...tu aku pun tak tau anak sape..kekeke...

ala kes budak2..biasalah kan...kita dulu pun macam ni jugak

kita ke???? ke aku jeww???kehkeh


nangis jugak bila berebut-rebut nak ambik n pakai selipar masa lepas kelas



okeh..sudah senyum setelah dipaksa...

penyelesaiannya adalah:

minta cikgu tukarkan ke kelas lain walau dapat kelas last sekali asal anakku itew hepi nak p skolah n belajar

utk 4 tahun sahaja ada 3 kelas ok..blom campur 5 ngan 6 tahun lagi..pengsan! mcm2 karenah budak cikgu2 nak kena handle..

aritu haikal duk kelas khadijah (first class)..sekarang duk kelas zainab (3rd class)...

dan aku x kisah mana2 kelas pun dia duduk dan belajar...asalkan dia hepi time belajar dan x nangis2 mcm aritu lagi..runsing jiwa raga bila anak tak hepi nak belajar tau..huhuhu (mak aku dulu mcm ni jugak ke??)hehehe

sekarang sudah settle dan haikal pun sudah manyak2 hepi woooo...

jiwa raga aku pun sudah lega dan berak pun boleh jadi makin lawas...

4 comments:

Keluargaku Syurgaku said...

baguslah Haikal dah hepi gi sklh....
klu x kita pun risau.....

tag ok...
http://anneraini.blogspot.com/2010/12/1st-lucky-draw-blog-suka-hati.html

UMMI FARIS HAIKAL said...

tu la..senang rasa ati ni...kalo x asyik duk risau je..huhu

Rizziela said...

Yerlah...saya pun risau dengan anak saya...kebih kurang Haiqal gak...manja

UMMI FARIS HAIKAL said...

rizziela: huhu..tu la kan..manja2 cenggini yg buat hati ibu2 ni duk risau je..

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!