Followers

Saturday, 4 September 2010

Aku.Chapter.Kamu's Contest

kredit to akmar+lailie

yuhuuuuu.....ummi mau join contest ni..sgt2 menarik okehhh..hadiahnya lagi la menarikkkkkkk gitu!!

ni hadiahnya..
sebuah HARD DISK. *Image di atas hanyalah ilustrasi semata-mata.

Cadangan makanan: chim chum
Cadangan tempat: Food Village, Jalan Pengkalan Chepa, Kota Bharu, Kelantan.

di bawah adalah gambar saya tgh mkn:

(control ayu gitu..auwwww!!!)

1st time try makan ni tau..ni sebab terpengaruh dengan rancangan "warung kita" @ astro prima. Sanggup ummi redah dtg sini semata-mata nak mkn chim chum ni.

memang best sgt2 chim chum ni, ala2 steamboat jugak tp steamboat nyer rebus2 gitu kan..chim chum ni pulak siap boleh bakar skali tau..pastu cicah pulak dlm sos (boleh pilih pedas or manis).bahan-bahannya lebih kurang sama dengan steamboat jugak..tang daging tu diperap black papper n minyak bijan kot..memang sedap bangat sehhh!!!waduhhh..memang meleleh air liur bile teringat balik chim chum ni..slluurrrppppp!!!!

haaa...berasaappppp ko!!..hahaha

lagi yang best kat Food Village ni kan, kalo kita ambil pakej chim chum (RM13.90/person-murah gilerrrr) ni kan, kita boleh je nak mkn apa2 makanan yang ada kat restoran ni kecuali pulut pauh/pulut durian, yang ni kira lain harga..

dannnn yang paling syiookkkk dengan RM13.90 seorang ni kita boleh tambah apa2 makanan selagi perut tak kenyang..aishhh, kalo ummi pegi sini tiap2 hari mau lingkup lah restoren ni gamaknya..kehkeh..maklumlah, masa pegi hari tu pun lebih 10 kali kitorang laki bini duk bangun duduk p tambah dan angkut makanan..memang jenis perut labuh dan perut stokin' sungguh..kehkehkeh...

haha...tak pandang kiri kanan bila ngadap makanan ni..keke

tapiii!!! ada syaratnya tau..tak boleh membazir. kalo makanan yang kita ambik tu tak abes dimakan, akan dikenakan denda atau kompaun!

hahaha..nasiblah kami abes licin zipp zaaapppp makanan tu semua...selamattttt...ape x abesnya, mkanan dia sedap2 wooo..

nak tahu apa yang uumi ambik ari tu selain chim chum ni??....
nasi goreng, mee goreng, kuih badak berendam, laksa siam, laksa lemak kelantan, milo ais, sirap, aaaa...ala ape lagi ye??? lupe plak..dush!!dushhhh!!!!

tgk..anak ummi si haikal ni pun khusyuk duk mkn kuih tu..

memang x menyesal la makan kat sini dan memang patut cuba tau!!

meh tengok macam mana rupa chim chum ni..periuk ni ada bukit kat tengah2nya, bahagian bukit tu la tempat bakar2..tepi kelilingnya ada kolam sup utk rebus2..diorang pakai arang tau (bwh periuk ada api + arang) x main la dapur gas tecik tu..kehkehkeh..

seeee???? sluuurrrppppp lagi sekali...kehkehkeh...

sape2 yang blom cuba memang patut cuba la ini chim chum..tarak nyesal punya..lagi pula murah-murah saja maaa...

sekian sudah sessi promote makanan best yang di beri nama chim chum..

ummi tag:


7 comments:

LaiLiE iZaNi said...

uih ummi....sedap nyerrr!!! bulan2 posa ni memang menguja kan...heheheh..tq2 sbb sudi join contest ktorg....keep on update kt blog ktorg ye...da rezeki HDD 2 mgkin milik ummi...heheeh...gudluck...jgn lupa igtkan kwn yang d tag 2 untuk wat contest ni skali ye...=))

UMMI FARIS HAIKAL said...

hehe..tq yang...moga2 ada rezeki..mesti terlompat terloncat nanti..kekeke..insyaallah..akan diingatkan kpd yang telah ditag itew..tq2...=)

MamaRifqy said...

thanx ya tag me!!tgh pk nnih..kat manakah yg best2!!hehhehe

UMMI FARIS HAIKAL said...

welcome mama rifqy...meh join ya...=)

haszuraidah ishak said...

waaa..sdpnyerr..yg bace entri ni pon dak terliur dah ni..hohoho..tak sabo nak kelik..leh makan chim chum

UMMI FARIS HAIKAL said...

hehe..has org kelantan ye? try la nanti..mula2 biasa je..bile dah start makan mesti syiookkk..x hengat orang sekeliling ..kekeke

Periuk Chim Chum said...

Dapur CHIM CHUM (BBQ Stoves) trend terbaru dengan teknik masakan '2 in 1' iaitu stimboat dan memanggang.


Dengan ruang BBQ ditengah dan ruang merebus ditepi keliling.
Ia juga sesuai untuk kegunaan restoran, hotel,resort, camping dan sebagainya, sesuai bagi mereka yang ingin mencuba menu baru.

Terdapat 3 pilihan saiz -
Saiz S (30cm) - RM 70.00
Saiz M (35cm) - RM 90.00
Saiz L (40m) - RM 120.00

**Untuk borong harga boleh runding.
**Harga tidak termasuk kos penghantaran.
**Penghantaran melalui poslaju 'Door to Door' dan Checkpoint di sekitar IKEA Mutiara Damansara dan Kuala Lumpur.
**Penghantaran setiap hari Sabtu Dan Ahad sahaja.

HANYA DI http://periukchimchum.blogspot.com/

SILA HUBUNGI @ SMS 012-9796015 EN. MUHAMAD

SELAMAT BERMAIN MASAK-MASAK DENGAN PERIUK CHIMCHUM....

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!