ni kisah yang dah lapuk..tp baru hegeh2 nak update..malas bebenor nak transfer gambar2 dari camera ke lappy nih..iskk..iskkkkk
minggu lps (ari selasa), kami balik kampung..tak berbuka umah mak, tapi kami angkut mak dan ayah dan adik badik yang lain ke umah kakak sulung..x jauh rumahnya..selang 3-4 buah kampung jugak dari umah mak..
target utama cik suami ialah nak makan ayam percik air tangan mak ummi lak..sebab katanya masa balik bukak pose rumah mertua (mak suami), perciknya x sedap..ye la..ayam tu direbus dulu..pastu taruk kuah percik atasnya macam tu je...sian suami ummi, jauh2 balik nak makan percik (ayam yang btol2 dibakar) air tangan bondanya, alih2 dpt mkn ayam rebus kuah percik je...sebelum ni mak mertua punya percik memang terbaikkk..maybe dia malas nak bakar2 kot..huhuhu..
ummi bab bakar2 ni memang suka sgt2..kekeke..jd tukang bakar je aritu..ehhh..ada lagi..ummi buat asam pedas ikan merah jugak tau..kehkehkeh...
dlm byk2 lauk ummi paling suka makan bunga kunyit cicah budu dan sambal..terangkat ko!!! sedap yang amat bunga kunyit ni dibuat ulam..ummi ada la tanam pokok kunyit, x pernah nak try mkn bunganya sebelum ni..mahal pulak tu seketul kecik je dah singgit..huhu
sebahagian lauk pauk yang ada..
eehh..korang nampak tak popia tu???kekeke..itupun ummi buat tau..gigih ni duk buat kat umah mak sorang2 kat dapur sejak tengahari...tp x de la goreng terus time tu..kang x sedap plak nak mkn time berbuka...so, ummi letak dlm tupperware dan angkut skali p umah kakak dan goreng di sana...wahhhh..mendapat sambutan yang menggalakkan!! popia tu bukan yang biasa tu..yang ni popia sardian..ummi cilok resepi dari seorang blogger ni.. ana suzana...tq kak ana!! =)
0 comments:
Post a Comment