Followers

Friday, 4 March 2011

prudential bsn takaful


bukan nak kempen ke ape ye...

saje nak maklumkan yang kami sekeluarga ambik insurans ni..

kami pilih yang RM150/month utk setiap seorang

penting nih weyh...kalo jadi ape2 kan..sape nak tanggung? mana nak korek duit berpuluh2/ beratus ribu dlm sekelip mata??

sebabnya kami nih bukannya jutawan atau hartawan

dermawan mungkin ya...hahaha..gilos!

cik somi dah ambik setahun yg lalu..aku ngan haikal baru awal thn ni..sebab ada rezeki cket, baik terus melabur utk masa depan..

yang best ko akan dirawat kat specialist hospital tau (kena ada medical card dulu tau!)...bukan bermakna hospital gomen tu tak bagus, bagus jugak, tapi kalo kena benda2 yang agak kritikal ke kan..rasa cam nak pilih yang terbaik antara yang terbaiklah kan...

aku rasa ni memang penting..Prudential BSN Takaful adalah insurans yang berkonsepkan syariah..
pelan yang dorang tawarkan adalah konsep 3 in 1 dimana dia akan cover untuk perubatan (medical card), pampasan dan juga simpanan...

dulu aku x mo ambik tau langsung pasal benda2 cenggini tau..mmg rasa benda ni cam tipuuuu je kan..

pastu, ada kejadian abang ipar aku jatuh dari tangga (4 kaki) sehingga menyebabkan buku lali, dan tulang tapak kakinya retak

masa tu, dia citer sama cam aku..ada kawan ajak ambik insurans, dia x minat..

selang beberapa hari lepas tu la, dia jatuh tu..terus kena wat operation dan makan duit hampir RM15k..

menyesal x sudah weyh dia..kalo tak, tentu2nya insurans ni akan cover 

then, lps kejadian tu..aku BW kan...terjumpa dan terbaca kat sini


terus rasa cam..."hah, wajib ambik!!"

paling2 tidak pun cik somi tau..sebab dia kan ketua keluarga

kot2 tetiba je (bukan mintak ye) kita kehilangan dia ke ape ke kan (kematian/kemalangan/sakit)...

kurang2nya ada insurans yang leh cover di situ...x delah ko nak rasa sesak sgt time kritikal cam tuh kan..

lagi bagus bagi yang berkemampuan ambik utk setiap sorang...paling minimum RM100..

lepas ambik insurans ni aku rasa cam " ahhh....legaaa "

sebab pikirkan tak tau mcm mana keadaan kita di masa akan datang kan...

memang kena pakai jugak peribahasa org2 tua ni kan

"SEDIAKAN PAYUNG SEBELUM HUJAN"




0 comments:

JOM KLIK SINI...mmuuaahh!!!